Mlekovita

Ciasta i desery - Tarta z malinami


Polecane produkty do wykorzystania w przepisie:
Serek homogenizowany DAREK o smaku waniliowym 135 g + 15 g
Serek homogenizowany DAREK o smaku waniliowym 135 g + 15 g
Serek homogenizowany DAREK brzoskwiniowy 135 g + 15 g
Serek homogenizowany DAREK brzoskwiniowy 135 g + 15 g
Serek homogenizowany DAREK kokosowy 135 g + 15 g
Serek homogenizowany DAREK kokosowy 135 g + 15 g
Masło Polskie Ekstra 82% tłuszczu 200 g
Masło Polskie Ekstra 82% tłuszczu 200 g
Śmietanka POLSKA 30% 200 ml
Śmietanka POLSKA 30% 200 ml

Skadniki:

  • 150 g masła Polskiego Mlekovita
  • 250 g mąki
  • 7 łyżek cukru
  • 3 jajka
  • sól
  • 250 ml 30-procentowej śmietanki Polskiej Mlekovita
  • 2 serki homogenizowane naturalne Darek Mlekovita
  • 200 g malin

• Posiekać zimne masło z przesianą mąką. Dodać 3 łyżki cukru, jajko oraz szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią, odłożyć na co najmniej 30 min do lodówki. • Ciasto rozwałkować, wyścielić nim formę do tarty. Nakłuć widelcem, nakryć papierem do pieczenia, wsypać suchą fasolę. Piec 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. • Zmiksować serki, śmietankę, 4 łyżki cukru oraz 2 jajka. Krem wylać na spód. Piec 15 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. Wyjąć, na wierzchu gęsto ułożyć maliny.



* Przepis i zdjęcie pochodzą z książki „Wypasione przepisy na rodzinne spotkania” wydanej przez Ringier Axel Springer Polska dla: MLEKOVITA