Makaron z Mozzarellą Kuchmistrza i pesto z rukoli

Makarony świetnie łączą się z serami długodojrzewającymi. Ale nie tylko! Mozzarella Kuchmistrza doskonale smakuje w połączeniu z makaronem z pesto z rukoli. Sprawdź nasz przepis jeszcze dziś!

Składniki

  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 150 g Mozzarelli Kuchmistrza mini
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 150 g rukoli
  • 4 łyżki pestek dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Pomidorki opłukujemy, przecinamy na pół. Mozzarellę Kuchmistrza osączamy. Rukolę myjemy, osuszamy. Czosnek obieramy.

Do blendera wrzucamy 3/4 rukoli, pestki dyni i czosnek. Doprawiamy solą oraz pieprzem, wlewamy oliwę, miksujemy.

Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Osączamy, mieszamy z pesto. Nakładamy na talerze, posypujemy mozzarellą, pomidorkami oraz resztą rukoli.

Podpowiedzi

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
3+2 =