Rolada z papryką i żółtym serem

Sposób przygotowania

• Oregano i tymianek umyć, posiekać. 2 ząbki czosnku obrać, posiekać, wymieszać z 2 łyżkami oliwy, musztardą, solą, pieprzem, 1/2 tymianku i oregano. • Mięso umyć, osuszyć, rozciąć tak, by powstał jeden płat. Obtoczyć w marynacie, odstawić na noc do lodówki. • Rzeżuchę opłukać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, koper włoski oczyścić, pokroić w kostkę. • Cebulę i resztę czosnku obrać, posiekać, zeszklić na połowie masła klarowanego. Dodać papryki, koper włoski, resztę posiekanych ziół, doprawić solą oraz pieprzem, smażyć 10 min. • Mięso osączyć z marynaty. Na środek nałożyć żółty ser i warzywa, zwinąć, związać. Roladę obsmażyć w brytfannie na reszcie masła klarowanego, podlać 1/2 szklanki ciepłej wody. Piec godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st., od czasu do czasu polewać wytwarzającym się sosem. • Roladę wyjąć, przykryć folią aluminiową, odstawić na 10 min. Pokroić w plastry, ozdobić rzeżuchą.