Ciasto z czereśniami

Proste i szybkie. Ciasto z czereśniami z naszego przepisu przygotujesz w kilka chwil, a z pewnością przypadnie do gustu wielu wielbicielom domowych wypieków.

Składniki

  • 1/2 kg czereśni
  • 6 jajek
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 125 g masła z Polskiej Mleczarni (lub Polskiego), roztopionego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • masło z Polskiej Mleczarni (lub Polskie) i bułka tarta do formy

Sposób przygotowania

Czereśnie myjemy i drylujemy. Jajka ucieramy z cukrem na puszysty kogel-mogel. Dalej mieszając, stopniowo dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i roztopione masło z Polskiej Mleczarni (lub Polskie).

Dwie okrągłe foremki smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto, wyrównujemy, na wierzchu układamy czereśnie. Pieczemy 45 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 st.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
7+2 =