Cannelloni z serem Favita

Cannelloni, czyli duże makaronowe rurki, są znakomite do wypełnienia pysznymi farszami. U nas znajdziecie przepis z wykorzystaniem popularnego sera Favita.

Składniki

  • 250 g makaronu cannelloni (duże rurki)
  • 270 g sera Favita
  • 200 g śmietany Polskiej 12%
  • słoiczek suszonych pomidorów w oliwie
  • garść zielonych oliwek
  • pęczek koperku
  • 100 g masła Polskiego
  • chili w płatkach
  • sól
  • pieprz
  • kilka liści sałaty

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu, osączamy, studzimy.

Koperek płuczemy, siekamy. Suszone pomidory i oliwki odsączamy, drobno kroimy. Favitę rozcieramy ze śmietaną Polską. Dodajemy połowę koperku, suszone pomidory, oliwki, doprawiamy płatkami chili, solą oraz pieprzem, mieszamy.

Masło Polskie topimy, częścią smarujemy naczynie do zapiekania. Makaron napełniamy farszem, układamy w formie, polewamy resztą masła. Pieczemy 10-15 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st.

Sałatę myjemy, osuszamy. Cannelloni nakładamy na talerze wyścielone liśćmi sałaty. Posypujemy resztą koperku, oprószamy płatkami chili.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
9+2 =