Krem z serkiem Wypasionym i kukurydzą

Zupa dyniowo-kukurydziana? Czemu nie! A co znakomicie łączy się z tym duetem? Serek Wypasiony! Koniecznie wypróbuj nasz przepis na krem dyniowo-kukurydziany z dodatkiem swojego ulubionego serka.

Składniki

  • 350 g kukurydzy z puszki
  • 150 g dyni, pokrojonej w kostkę
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 litr bulionu
  • 125 g ulubionego serka Wypasionego
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Do podania:

  • natka pietruszki
  • garść orzechów włoskich

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy masło klarowane, podsmażamy na nim cebulę na złoty kolor, uważając, żeby się nie przypaliła. Następnie dodajemy kukurydzę, pokrojoną dynię oraz obrane i pokrojone w kostkę marchewki. Całość zalewamy bulionem i gotujemy, aż warzywa zmiękną.

Do ugotowanej i lekko przestudzonej zupy dodajemy 100 g serka Wypasionego i całość blendujemy na krem. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy, układając na wierzchu pozostały serek Wypasiony oraz posypując orzechami i natką pietruszki.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
9+10 =