Conchiglie z warzywami

Sposób przygotowania

• Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Cukinię oraz seler naciowy umyć, pokroić w kostkę. • Zioła opłukać, 2 gałązki odłożyć, resztę posiekać. Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. • Rozgrzać 2 łyżki masła klarowanego, zeszklić cebulę oraz czosnek. Wlać pomidory, wsypać 1/2 ziół. Doprawić łyżeczką cukru, solą i pieprzem, dusić mniej więcej 15 min. • Rozgrzać resztę masła klarowanego, wrzucić seler naciowy, cukinię, resztę ziół, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, smażyć 10 min. • Makaron napełnić przygotowanymi warzywami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym napełnionym połową sosu pomidorowego, polać resztą sosu, posypać połową sera. Piec 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. • Pomidorki umyć, przeciąć na pół. Makaron nałożyć na talerze, posypać resztą sera, pomidorkami koktajlowymi oraz listkami bazylii.